We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Bab Ad-daar

BAB AD-DAAR: kleur je cultuur. Hier vind je alle informatie en onze agenda.

AGENDA 2021

A NITE OF FREEDOM

21-11-2021 Drachten
27-11-2021 Amsterdam

LET OP: Neem een geldig coronatoegangsbewijs mee + identiteitsbewijs. Zonder bewijs geen toegang. Download de app via coronacheck.nl 

doe mee met bab ad-daar

Het doel van Bab Ad-daar is om een gastvrije plek te zijn voor nieuwkomers in Nederland. Een plek waar vaardigheden en talenten in dans, theater en muziek, voor en achter de schermen ontwikkeld kunnen worden. Dat doen we door nieuwkomers te koppelen aan professionals uit het culturele veld in Groningen. Kom binnen door onze deur zodat we je kunnen ontmoeten, stimuleren en motiveren zodat ons huis ook jouw thuis kan zijn. Met Bab Ad-daar willen wij de integratie versnellen, zodat je je thuis voelt in Groningen. Bab Ad-daar is een onderdeel van NITE (Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni) en werkt aan diversiteitsprojecten rondom voorstellingen van NITE.

Bab Ad-daar koor

Wij zijn het Bab Ad-daar koor. We bestaan uit 12 tot 15 zangers en muzikanten met een migratieachtergrond.
Onze diverse culturele achtergronden en muzikale inspiratiebronnen zorgen voor dynamische optredens. We laten traditionele, pop-, Sofie-Andalusië, Moashahat, en een variatie van Nederlandse, Spaanse, Engelse en Arabische muziek samenkomen tot een nieuw geheel.

Hou je van wereldmuziek? Laat ons je dan meenemen op een muzikale reis naar verschillende landen en sferen. Houd onze sociaal media en website in de gaten voor het volgende optreden. Of boek ons via ahmad@nite.nl

Babaddaar Cultuurpodium zoekt performances

Ben jij een nieuwkomer in Nederland of ben jij een Nederlander? Ben jij een muzikant, acteur, danser, dichter, presentator of heb je een ander talent dat je graag met anderen wil delen? Zoek je een plek om jouw talent te laten zien? Maak dan kennis met het Babbadaar cultuurpodium.

Elke 2 weken geeft Babbadaar cultuurpodium kleur aan je cultuur. Maar door het coronavirus zijn de meeste evenementen en activiteiten voorlopig stopgezet.

Wat kunnen we je bieden?
* Een studio met oriëntaal decor met professioneel licht en geluid
* Een professionele filmregisseur, Mhd Mosa, die jouw performance filmt en daarna monteert naar een short movie. Deze video zal daarna te zien zijn op al onze Social media kanalen.

Het is de bedoeling dat dit podium, wanneer de maatregelen dit weer toelaten, een live podium voor kunst en cultuur wordt.

Vul dit formulier in Ahmad Abdulwahab zal contact met jou opnemen!

 

مسرح باب الدار الثقافي يبحث عن عروض ثقافية : 

هل انت قادم جديد الى هولندا او قديم او هولندي ، لديك عرض ثقافي حول التمثيل ، الغناء ، العزف، الرقص ، الشعر او التقديم او اي موهبه اخرى تود مشاركتها مع الاخرين ؟ 

هل تبحث عن مكان لإظهار موهبتك ؟ 

 مسرح باب الدار الثقافي يرحب بجميع العروض الثقافية .

كل شهر لمرتين يقدم باب الدار عروضا لمختلف الثقافات على مسرح باب الدار الثقافي ، بسبب الظروف والحجر الذي فرضه فايروس كورونا توقفت جميع الفعاليات والانشطه في الوقت الحالي ، لهذا تم التعاون مع مسرح NITE لإنشاء مسرح باب الدار الثقافي على منصة على منصات التواصل الاجتماعي  .

ما الذي  يمكن أن نقدمه لك ؟  

استديو بديكور شرقي ( اضاءه وصوت احترافيين ).

مخرج افلام محترف ( السيد محمد موسى ) يقوم بتصوير أدائك والعمل على العرض لتحويله إلى فيلم قصير ومن ثم يتم عرضه على جميع قنوات التواصل الاجتماعي الخاصة بك و  بباب الدار .

مانسعى اليه بعد انتهاء إجراءات فيروس كورونا و فترة الحظر أن يصبح مشروع مسرح باب الدار الثقافي مسرحا حيا للابداع والثقافة وتقديم المواهب بحضور الجمهور ،

اتصل بنا وأظهر موهبتك 

يا مراحب 

doe mee met bab ad-daarl

 

 

Ben jij een nieuwkomer? doe mee aan de Bab Ad-Daar Academy!

Het enige dat we van jouw nodig hebben is je enthousiasme en een indruk van welke vaardigheden en talenten die je wilt ontwikkelen. Dit kan dansen, acteren of optreden zijn maar ook video’s maken of decors bouwen. Er is al een actieve groep Bab Ad-Daar deelnemers die samen voorstellingen maken en bijeenkomen. Maar Ahmad kan je ook koppelen aan een mentor die werkt in het culturele veld. De mentor kan je steunen wanneer je repeteert, je voortgang evalueren en het belangrijkste: je aanmoedigen wanneer het lastig wordt. Een traject in de Bab Ad-Daar Academy is altijd op maat gemaakt. Samen kijken we wat jij en je mentor bij de organisatie kan en wil en wat jullie elkaar te bieden hebben. Een rondleiding, een dag of een week meelopen of een stage van een half jaar. Samen bepalen we wat voor jullie beiden werkt.

Als je geïnteresseerd bent om mee te doen of eens kennis te maken dan kun je een afspraak maken met initiator Ahmad Abdulwahab, hij kan uitleggen wat er mogelijk is en samen met jou kijken of er een passend traject is. Via onderstaand formulier je kunt Ahmad e-mailen (in het Nederlands, in het Engels, in het Arabisch of in het Tigrinya).

doe mee met bab ad-daar

Initiator van Bab Ad-daar Ahmad Abdulwahab heeft  zelf ervaren hoe fijn het is als er een deur opengaat:

“Als nieuwkomer in Groningen besloot ik weer te gaan dansen, net als in Syrië. Ik zat teveel thuis naar mijn smaak en ik wist niet hoe ik het aan moest pakken. Toen ben ik begonnen door, letterlijk, op de deur te kloppen van Theater de Machinefabriek in Groningen, het huis van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni. Daar heb ik om hulp gevraagd bij het ontwikkelen van mijn vaardigheden in de podiumkunsten. ”

“Ik heb één keer om hulp gevraagd maar de ondersteuning vanuit het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni is gebleven. Ik ben mee gaan doen aan de danslessen met de dansers en ik werd geïntroduceerd bij mensen uit het culturele veld in Groningen. Dit netwerk is net zo waardevol als de danslessen. Nu wil ik het warme welkom dat ik kreeg doorgeven, door een matchmaker te zijn tussen nieuwkomers en culturele professionals in Groningen.”

 

Volg ons ook op Instagram of op Facebook

 

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.