We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Joost Bolt

Acteur

“Weer zo’n succes-‘Noorderling” – Dagblad van het Noorden

Joost Bolt, geboren in Stedum, speelde bij de theatervooropleiding De Noorderlingen in Groningen, voor hij aangenomen werd op de Toneelacademie van Maastricht. Na zijn afstuderen in 2009 speelde hij bij Toneelgroep De Appel in verschillende voorstellingen waaronder Tuin van Holland, Heracles en Bacchanten. Tussendoor maakte hij uitstapjes naar Stichting Nieuwe Helden, Young Gangsters, Het Huis van Bourgondië, Orkater/Via Berlin en stond hij veelvuldig op festivals zoals Oerol en De Parade. Ook speelde hij in Cyrano van het Amsterdamse Bos en in Hallo angst van Eva Line de Boer. In 2014 begon Joost bij Theater Utrecht, waar hij te zien was in o.a. Crave, Een soort Hades en Re-enactment of the now.

In 2018 debuteerde Joost bij het Noord Nederlands Toneel in de voorstelling Brave New World 2.0 en hoort sindsdien bij het vaste ensemble. Noemenswaardig is zijn innige samenwerking met regisseur Liliane Brakema. Hij speelde in haar voorstellingen De Wilde Eend, en Face to Face en had een belangrijk aandeel in haar theatrale onderzoeken in het kader van NNT RAW. Ook is hij een van de acteurs in haar voorstelling Er Zal Iemand Komen die in oktober 2019 in première ging, en volgend seizoen in haar regie van ‘Oom Wanja’.

Joost is ook te zien in de telefilms De Punt en Lellebelle en speelde gastrollen in vele Nederlandse series, zoals Flikken Maastricht, Dokter Deen, Divorce en Danni Lowinski.

“Een topprestatie van Wendell Jaspers en Joost Bolt. Een lange rituele uitputting dans à la Jan Fabre met wurgende omhelzingen en brute krachtmetingen.” – Dagblad van het Noorden over Er Zal Iemand Komen

 

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.