We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Liliane Brakema

Regisseur

Liliane Brakema

Regisseur Liliane Brakema zet in haar werk een sterke beeldtaal tegenover een bestaande tekst. Dat begon al tijdens haar studiejaren, die gekenmerkt worden door de intense zoektocht naar hoe deze twee werelden bij elkaar te brengen. Dat Liliane nu voorstellingen voor het Noord Nederlands Toneel maakt, voelt daarom als een match made in heaven.

Bij haar afstudeervoorstelling De Wilde Eend was het meteen raak: de voorstelling werd geselecteerd als een van de tien beste van het seizoen. Ze won er bovendien de André Veltkampprijs mee. We zijn blij dat we haar onder onze vleugels verder kunnen laten groeien. Hoewel we haar niet helemaal voor onszelf hebben; ze blijft de komende tijd ook regisseren bij NTGent, Theater Freiburg en haar eigen gezelschap Firma Ducks. Liliane haalt haar inspiratie uit de wereld om haar heen. Zo reisde ze naar Israël en de Palestijnse gebieden om daar een voorstelling te maken over het conflict, en volgde ze een jaar toneelschool in Australië. Ook deed zij een bachelor Economie en Bedrijfskunde, waarbij ze zich verdiepte in armoede. Daar schreef ze trouwens ook ‘nog even’ een boek over: Microfinance: profit or poverty reduction.

Liliane maakte deel uit van ons talentontwikkelingstraject NNT RAW, waarbij zij en regisseur Eline Arbo gedurende vier jaar theatraal onderzoek deden naar interdisciplinair werken, om uiteindelijk te regisseren voor de grote zaal. In oktober 2019 is haar voorstelling Er Zal Iemand Komen in première gegaan. In september 2020 volgt haar grote zaal debuut ‘Oom Wanja’.

“De jonge theatermaker Liliane Brakema levert met deze voorstelling een overtuigend visitekaartje af. Ze maakt de tekst van de Noorse schrijver Jon Fosse ijzingwekkend spannend en brengt de voorstelling tot een pijnlijk hoogtepunt in een keiharde fysieke confrontatie.” – Dagblad van het Noorden over Er Zal Iemand Komen

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.