We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Rajae El Mouhandiz

Curator

“Het interdisciplinaire signatuur van dit gezelschap en innovatieve wijze waarop er gedacht, ontwikkeld en gewerkt wordt is voor mij een verademing in alle opzichten en voelt als thuiskomen!” (Rajae El Mouhandiz)

Rajae El Mouhandiz (1979) is een Nederlands – Marokkaans-Algerijnse interdisciplinaire podiumkunstenaar, producer, curator en (beleids)adviseur. Ze studeerde klassieke muziek aan de HKU en evolueerde naar compositie, songwriting en zang. In 2005 startte ze haar eigen label; Truthseeker records, die ze in 2015 transformeerde tot Kahina Productions. In 2019 lanceerde ze Ellae Foundation, om door te gaan met het realiseren van artistieke producties en om de gender- en cultuurkloof in de kunst & culturele sector te helpen dichten. In de loop der jaren bracht ze albums uit, een korte doc, deed ze onderzoek, maakte ze (muziek) theaterproducties en bedacht / cureerde ze de tentoonstelling Modest Fashion: een internationaal fenomeen in kunst & mode.

Rajae is een Ariane de Rothschild Legacy Fellow en in de afgelopen 12 jaar op rij stond ze vermeld in de sectie kunst en cultuur van de jaarlijkse uitgave van de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld.

El Mouhandiz gaat aan de slag als curator en initiator van programma’s in het NITE Hotel, het online platform van Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.