We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Robbert van Heuven

Dramaturg

Robbert van Heuven

Hoewel Robbert van Heuven nog altijd in Leiden woont kent hij het Groningse cultuurlandschap op z’n duimpje. Ruim voor hij bij het Noord Nederlands Toneel kwam, schreef hij jarenlang de programma’s en interviews voor het Groningse festival Noorderzon. Na zijn studies Theater- en Cultuurwetenschappen lag het in de lijn der verwachtingen dat Robbert zou gaan schrijven over theater. Hij heeft dan ook tijden als freelance cultuur- en theaterjournalist gewerkt, voor o.a. Dagblad Trouw en Theatermaker.  Zeg voor de grap maar eens tegen hem dat cultuurbeleid saai is. Hij zal opspringen, zijn ogen vol vuur, en je meenemen in de wondere wereld van het Nederlandse theaterbestel en de culturele infrastructuur.

Dat Robbert nu als dramaturg werkt, is voor hem niet meer dan logisch. In zijn eigen woorden: “Cultuurjournalistiek en dramaturgie, kritiek en reflectie, liggen dicht bij elkaar.” Als freelance dramaturg werkte hij bij onder andere voor Urban Myth, Wunderbaum en de Amsterdam Fringe. Robbert van Heuven is als huisdramaturg medeverantwoordelijk voor het cureren, ontwerpen en begeleiden van de producties die binnen het gezelschap worden ontwikkeld.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.