We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Educatie

NITE ontvangt je graag, zowel in onze repetitie- en werkruimte in Groningen als in de theaters waar we spelen door heel Nederland. Met een inleiding bereiden we de groep vast op voor de komende voorstelling. Tijdens een rondleiding door ons theater kom je op plekken die normaal niemand te zien krijgt (de kostuumkelder is imposant). Wie weet loop je behind the scenes zelfs een van onze dansers, acteurs of muzikanten tegen het lijf. Écht warm krijg je het pas van onze workshop dans of workshop theater: voor de broodnodige beweging na al dat stilzitten in de schoolbanken.

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende vormen. Prijzen voor het educatieprogramma variëren tussen de 70,- en 175,- euro, afhankelijk van welk programma je kiest.
Passen jouw wensen niet in een van deze hokjes? Geen probleem. We spreken net zo lief een programma op maat met je af.

Contactpersoon:
René de Haan (Hoofd Educatie)
rene@nite.nl
050-5885447

Voorbereid op pad

Ga je binnenkort naar een voorstelling met je klas of groep? Met een inleiding vooraf breng je de voorstelling alvast tot leven. In een lesuur neemt onze inleider je mee door het stuk. Wat zijn de thema’s en waarom zijn die belangrijk? Op welke manier doen we research vóór we een voorstelling maken? En, hoe komen het decor en de lichtshow eigenlijk tot stand?

Ook geeft de inleider kijktips. Want als je weet waar je op moet letten, dan krijgt de voorstelling ineens veel meer betekenis. De inleider gebruikt daarbij teksten uit het script én foto’s en video’s van de repetities. Zo ben je goed voorbereid, kijk en beleef je de voorstelling anders en zie je nog meer.

Rondleiding

Wat komt er allemaal kijken bij theater maken? Je ontdekt het bij een rondleiding in Theater de Machinefabriek. Neem je groep of klas mee in de wondere wereld van het Noord Nederlands Toneel en dansgezelschap Club Guy & Roni.

We vertellen over onze organisatie, maar vooral over de manier waarop voorstellingen bij ons tot stand komen. Je krijgt een kijkje achter de schermen en bezoekt bijvoorbeeld het kostuumatelier, de decorwerkplaats, de studio’s én… de kleedkamers.

Als er op het moment van de rondleiding een repetitie bezig is, mag je soms even meekijken. Overleg bij interesse van tevoren even met je contactpersoon.

Workshop theater

Ga met je groep of klas aan de slag met de voorstelling die op dat moment te zien is in de theaters in het land. Een workshop theater is een leuke manier om een voorstellingsbezoek interessanter te maken.

Je verdiept je in de thema’s en speelt scènes met de teksten uit de voorstelling. Zo leer je het verhaal en de personages vast kennen. Handig voor als je straks zelf in het publiek zit. De workshop theater vindt plaats onder de bezielende leiding van onze professionele theaterdocenten.

Prijzen voor het educatieprogramma variëren tussen de 70,- en 175,- euro, afhankelijk van welk programma wordt gekozen.

Workshop dans

Joe, weg met die telefoon en billen van je stoel! Met een workshop dans ga je met je klas actief aan de slag met de Club Guy & Roni voorstelling die je later gaat bezoeken.

Onder begeleiding van onze dansdocent duik je eerst inhoudelijk in het stuk. Maar belangrijker: je krijgt een deel van de originele choreografie aangeleerd. Met ruimte voor eigen interpretatie, natuurlijk. Tijdens de voorstelling zie je hoe onze dansers ‘m dansen. Dit maakt het extra leuk om te kijken!

NIEUW: Dance Industry Training door Charlice Johannes. Klik hier voor meer informatie.

Contactpersoon:
René de Haan (Hoofd Educatie)
rene@nite.nl
050-5885447

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.