We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Missie + Visie

Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni + Asko|Schönberg + Slagwerk Den Haag = NITE

NITE staat voor Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble.De beweging NITE is een initiatief van  Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni + Asko|Schönberg + Slagwerk Den Haag samen maken wij interdisciplinaire voorstellingen. We wonen samen. We werken samen. We maken samen. We schreven samen een manifest. Het hart van de beweging is het ensemble van acteurs, dansers en musici dat per voorstelling evolueert, elkaar steeds beter begrijpt en daardoor nog interessanter theater kan maken. En dan is 1 + 1 ineens 3.

Video-jaarverslag 2018

Interdisciplinair is onze middle name

NITE verweeft toneel, dans, muziek, fashion, film, beeldende kunst. Interdisciplinair Theater is daarom – ook letterlijk – onze middle name. Het is terug te vinden in de visie van het Noord Nederlands Theater: theater van nu, in de taal van nu. De visie van Club Guy & Roni sluit er naadloos op aan: vernieuwing van de grenzen van dans. De musici van Asko|Schönberg en de slagwerkers van Slagwerk Den Haag bewezen in eerdere samenwerkingen dat ook zij de taal van interdisciplinair theater spreken. NITE start in de repetitieruimte, bij het ensemble en dat resulteert in een overweldigende what the f*ck ervaring op het toneel.

Grenzeloos ensemble

Alle leden van het ensemble en de artistiek leiders onderschrijven het NITE Manifest. We hebben een ensemble van dansers, acteurs en musici. Ieder ensemblelid excelleert in zijn of haar eigen discipline, maar staat open voor samenwerking. In de voorstellingen van NITE overheerst geen enkele discipline maar ontstaat een geheel nieuwe vorm, een theatervorm die groeit en evalueert naarmate het ensemble langer samenwerkt.

What the f*ck?!

Als NITE voor één ding gaat, dan is het wel voor jouw reactie na een voorsteling: what the f*ck?! Zodat je eenmaal thuis niet weet waar je nou eigenlijk naar gekeken hebt. Was het een warm bad of klap voor je kop? Maakt niet uit, als je maar flink bent wakker geschud. En weer even op een nieuwe manier naar de wereld kijkt.

 


Lees hier ons NITE-manifest

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.